Nickelodeon en Spike binnenkort 24 uur per dag te zien bij Canal Digitaal

De televisiezenders Nickelodeon en Spike zullen binnenkort 24 uur per dag als zelfstandige zender te zien zijn bij aanbieder Canal Digitaal.

Deeltijd

Momenteel zenden de televisiezenders nog in deeltijd uit via de aanbieder van satelliettelevisie. De uitbreiding van de uitzendtijd heeft te maken met een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen M7 Group, eigenaar van onder andere Canal Digitiaal en Viacom Benelux. Dit berichten beide partijen in een persbericht. Bij andere aanbieders zoals Ziggo en KPN is Spike al enige tijd 24 uur per dag te zien.

Nieuwe overeenkomst

Met de vernieuwde overeenkomst blijven de bestaande Viacom-zenders Nick Jr, MTV Music, VH1 en VH1 Classic, Comedy Central, MTV NL en Nickelodeon/Spike onderdeel van het aanbod van Canal Digitaal en Online.nl. Op korte termijn zullen Nickelodeon en Spike bovendien als zelfstandige 24/7 zenders beschikbaar zijn voor Canal Digitaal abonnees.

Satellietcapaciteit

Als onderdeel van de hernieuwde samenwerking zal Viacom Benelux gebruik maken van de M7 satellietcapaciteit op ASTRA 23.5 Oost voor de distributie van MTV NL, Comedy Central, Nickelodeon en Spike. Viacom Benelux heeft daarbij de mogelijkheid de satellietcapaciteit te gebruiken voor de aanlevering van haar zenders naar andere operators in de Benelux markt. M7 Platform Services levert de hiervoor benodigde technische faciliteiten.

“Zeer verheugd”

Bram Husken, Vice President Content Distributie Benelux: ‘Wij zijn zeer verheugd dat we de samenwerking met M7 verder hebben kunnen uitbouwen waardoor straks ook de Canal Digitaal abonnees 24/7 kunnen genieten van Spike 24 en Nickelodeon.’

“Blij met nieuwe overeenkomst”

Bill Wijdeveld, Vice President Business Development van M7 Group: ‘We zijn zeer blij met deze nieuwe overeenkomst, waardoor we de Viacom-zenders aan onze Benelux abonnees kunnen blijven aanbieden. De komende lancering van Spike en Nickelodeon als zelfstandige zenders is daarbij extra goed nieuws.