Nieuw programma voor Debby Roukens op TV West

Debby Roukens krijgt per vandaag een nieuw televisieprogramma op de regionale omroep TV West: Kwart over drie, Tijd voor Nostalgie.

Filmpjes van vroeger

In het nieuwe programma ‘Tijd voor Nostalgie’ laat Debby Roukens de kijker elke werkdag, om kwart over drie, filmpjes van vroeger zien. Een programma met schitterende beelden uit de regio over die goede oude tijd: dat gaat gevoelens van nostalgie oproepen. De onderwerpen zijn gevarieerd – van de Haagse Markt tot de Leidse 3 oktoberfeesten en van de Scheveningse visserij tot de Tweede Wereldoorlog.

Archief

De films komen onder andere uit het TV West archief, uit regionale archieven en van historische instellingen en verenigingen. Maar ook filmclubs en amateurfilmers leveren beeldschoon materiaal voor dit nieuwe TV West-programma. Veel oud beeldmateriaal ligt nu opgeslagen in archieven en bij mensen thuis op zolder. Omroep West wil met ‘Tijd voor Nostalgie’ het beeldmateriaal uit de kasten halen en openbaar maken voor een groot publiek.

Ruimte voor amateurfilms

In dit programma is ook ruimte voor amateurfilms. TV West roept kijkers op beelden van een historische gebeurtenis of van iets anders dat zich in de regio of in de achtertuin afspeelt op te sturen.

Debby Roukens

Enige weken geleden zag het er nog naar uit dat Debby Roukens de regionale omroep voor Zuid-Holland noord ging verlaten. Roukens kon niet leven met een salarisverhoging van Omroep West-directeur Gerard Milo. Uiteindelijk zag Milo af van zijn salarisverhoging en bleef Roukens de omroep trouw.

Tijd voor Nostalgie

Tijd voor Nostalgie is vanaf 3 oktober elke werkdag na het NOS-Journaal om kwart over drie uur te zien op TV West. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.