Nieuwe dramaserie ‘Johan’ vanavond van start

vproVanavond is op Nederland 1 de eerste van vier afleveringen te zien van de nieuwe VPRO-dramaserie ‘Johan’.De vierdelige serie Johan vertelt het levensverhaal van Johan Cruijff met al zijn hoogte- en dieptepunten.

De dramaserie Johan laat niet alleen hoogte- en dieptepunten uit Cruijffs voetbalcarrière zien, maar duikt ook in zijn privéleven. Trouwen met de liefde van zijn leven kost hem de liefde van zijn broer. Zijn visie op voetbal en zijn vasthoudende geloof in die visie leiden tot ruzies en verzet van vele teamgenoten. De rampzalige afloop in de zakenwereld dwingt hem terug het veld op. En niet te vergeten: vlak voor het WK in 1978 wordt Cruijff gegijzeld.

Reinout Scholten van Aschat speelt Johan Cruijff, Ian Bok speelt de oudere Johan Cruijff en Bracha van Doesburgh speelt Danny Cruijff.

Cruijff gaat zelf niet kijken
Johan Cruijff zelf is uiterst ontevreden over de VPRO-dramaserie. De voetbalcoryfee is dan ook niet van plan om naar het op zijn leven gebaseerde programma te kijken, zei hij in RTL Boulevard. ‘Met zo’n serie wil ik niets te maken hebben. Ik wil daar helemaal, überhaupt geen aandacht aan geven. Ja, hoe zal ik het noemen? Het is niet op z’n plaats als iemand het niet wil, dat je het toch doet.’, aldus Cruijff in RTL Boulevard.

Johan, vanaf vanavond vier weken lang: 22.05 uur, Nederland 1 (meteen na Voetbal International op RTL7)