“Nieuwe” Fresh FM heeft uitzendingen alweer gestaakt

Fresh FM zendt sinds maandagavond niet meer uit via de ether en Internet. De zender zou te kampen hebben met “zendertechnische problemen”.

Finale House Top 1000

Maandagavond, Tweede Pinksterdag werd tijdens de finale-uren van de House Top 1000 abrupt de uitzending afgebroken. Via de etherzenders in Rijswijk (95,6 MHz.) en Alphen aan den Rijn (95,9 MHz.) is sindsdien Fresh FM niet meer te horen. Alleen een draaggolf is nog waarneembaar.

Uit de lucht

De etherzender van de  commerciële regionale radiozender in Amsterdam (95,7 MHz) heeft sinds maandagavond non-stop muziek uitgezonden maar zendt inmiddels ook geen audio meer uit. Ook de uitzendingen via de digitale ether (DAB+) zijn sinds maandagmiddag gestaakt. Opvallend is dat ook de uitzendingen via Internet sinds maandagmiddag niet meer zijn te beluisteren.

Noodstream

De laatste uren van de House Top 1000, die maandagmiddag werden uitgezonden vanuit de studio van DJ Armin van Buuren is nog tijdelijk gebruik gemaakt van een noodstream via Facebook.

Onduidelijk

Het is onduidelijk wat de oorzaak is van deze technische problemen en waarom de problemen zo lang aanhouden. De radiozender heeft sinds “de doorstart” in april nog nooit gereageerd op vragen van deze website.

Doorstart

Fresh FM heeft tot april van dit jaar lange tijd zogenaamde rechtenvrije muziek uitgezonden door een conflict met de rechtenorganisaties Buma/Stemra en SENA. Sinds april van dit jaar is de normale muziekprogrammering weer hervat op de radiozender en worden de programma’s gemaakt op het “nieuwe” Fresh FM door SB Radio.

Programmering

Sinds 15 mei heeft de radiozender ook weer een nieuwe programmering. Afgelopen weekeinde werd de 8e editie van de House Top 1000 uitgezonden maar de finale van deze lijst is door de technische problemen maar door weinig mensen beluisterd.