Nieuwe namen voor NPO-themazenders

npoDe digitale themazenders van de publieke omroep (NPO) hebben met ingang van vandaag nieuwe namen gekregen. De programmering blijft onveranderd.

 

Zo heet Journaal 24 nu NPO Nieuws, Politiek 24 wordt NPO Politiek en Sport 24 gaat verder als NPO Sport. De naamswijziging heeft te maken met nieuw beleid van de publieke omroep. Op termijn krijgen alle zenders de afkorting van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in de naam. Dat moet de herkenbaarheid van de zenders en apps vergroten, aldus de NOS. Ook andere themakanalen hebben een andere naam gekregen. Zo heet HollandDoc 24 nu NPO Doc en 101TV NPO 101. In totaal gaat het om acht naamswijzigingen. De themakanalen zijn te ontvangen via de digitale televisiepakketten van diverse aanbieders en via Internet.

Nederland 1 wordt NPO 1
Na de zomer volgen Nederland 1, 2 en 3 en de publieke radiozenders. Nederland 1 wordt dan NPO 1 en Radio 1 wordt NPO Radio 1. Voor de kijker verandert er niets. NPO Nieuws, NPO Politiek en NPO Sport zitten op hetzelfde kanaal als voor de naamswijziging.