Nieuwe online radiozender Radio Veronica: Wave Radio

(update) Vanavond, vrijdag 22 januari vanaf 20.00 uur lanceert Radio Veronica een nieuw online radiostation: Wave Radio.

Op dit nieuwe online radiostation is 24 uur per dag, 7 dagen per week non-stop de beste én de nieuwste pop-, rock- en alternatieve muziek te horen, aldus een persbericht van Radio Veronica. Naast bands en artiesten die op het punt van doorbreken staan, zullen ook bekende namen als Pearl Jam, Radiohead, Kings Of Leon en Muse veel te horen zijn.

Radio Veronica’s Station Director en dj Erik de Zwart en Frank Helmink, Managing Director van Buma Cultuur, lanceren Wave Radio tijdens een speciale uitzending van het programma Countdown Café.

“Muziek van de toekomst”

Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: “Wave Radio staat voor de muziek van de toekomst. Bands die je de komende jaren gaat tegenkomen op festivals als Pinkpop en Lowlands hoor je nu al op het online station. Radio Veronica biedt met Wave Radio een platform voor nieuw en aanstormend pop- en rocktalent uit binnen- en buitenland. Kortom, ‘the music that rocks’.”

Kink FM

Jantien van Tol, voormalig medewerker van Kink FM, is betrokken bij de nieuwe online radiozender. “Ik heb altijd al een groot Veronica-hart gehad, en krijg nu als cadeau een kanaal voor alternatieve muziek. Ik voel me als een kind in een snoepwinkel.”, aldus Van Tol tegenover de website 3voor12. Naast Jantien van Tol zijn ook voormalig Kink FM-medewerkers Peter Meerveld en Frank Helmink betrokken bij de nieuwe radiozender. Als het aan Jantien van Tol had de nieuwe radiozender gewoon Kink FM geheten. De naam Kink FM is echter sinds enige tijd in handen van één van de oprichters van Kink FM: Jan Hoogesteijn. Hoogesteijn sluit een eventuele terugkeer van Kink FM als radiozender niet uit. Radio Veronica heeft de nieuwe radiozender derhalve een andere naam gegeven: Wave Radio.

Tien online radiozender

Met Wave Radio komt het aantal digitale online radiostations van Radio Veronica op 10 in totaal: Wave Radio, Veronica Top 1000 Allertijden, Veronica Rockradio, Veronica Hitradio, Veronica 80’s Hits, Veronica 90’s Hits, Veronica Drive-In Show, Veronica Comedy Radio, Baars Classic Rock, en Radio 192. Wave Radio is non-stop te beluisteren via radioveronica.nl, waveradio.nl en de Radio Veronica-app. De radiozender is ook te vinden via onze pagina met livestreams.

Audio:

Start Wave Radio op Radio Veronica:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.