Nieuwe tussenstand Serious Request: 6.142.180 euro

3fmsrMet nog één dag te gaan heeft de actie Serious Request van 3FM al ruim zes miljoen euro opgeleverd. De exacte tussenstand is 6.142.180 euro. Dat is een recordbedrag op de voorlaatste dag.

Maandagavond om negen uur mogen de deejays Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom uit het glazen huis. Ze worden dan in auto’s naar het Van Heekplein gebracht, waar de eindstand bekend wordt gemaakt tijdens een groot feest.

Hoewel het een groot deel van de dag regende, was het de hele dag druk op de Oude Markt. Er werd door zoveel mensen geld gebracht dat er zelfs een derde brievenbus in het glazen huis gemaakt moest worden. De deejays noemen de sfeer bijzonder goed en zeggen dat ze het daardoor minder moeilijk vinden dan anders, aldus RTV Oost

Ook succes in buitenland
Ook buiten Nederland boeken diverse acties middels een ‘glazen huis’ succes. Het eerste weekend van december stond er voor het eerst een Glazen Huis in de Zuid-Koreaanse stad Seoul. De dj’s daar haalden in drie dagen tijd bijna 300.000 euro op. In Zweden sloot Serious Request dit jaar af met ruim 2,6 miljoen euro op de teller. Zwitserland haalde afgelopen week ruim 5,5 miljoen euro binnen.