Nieuwe Vlaamse televisiezender ZES vanavond van start

Vandaag, donderdag 6 oktober start in Vlaanderen de nieuwe film- en seriezender ZES. De zender is onderdeel van SBS België dat al actief is met de televisiezenders VIER en VIJF. De nieuwe zender kan worden vergeleken met SBS9 dat vorig in Nederland is gestart met haar uitzendingen.

Digitaal beschikbaar

De aankondiging van de nieuwe televisiezender van SBS in Vlaanderen werd al in juni gedaan. Vandaag, 6 oktober 2016, start de televisiezender met haar uitzendingen. De zender wordt direct aangeboden via de televisie-aanbieders Proximus, Telenet, Orange en TV Vlaanderen. De zender is alleen te ontvangen via digitale televisie en in tegenstelling tot VIER en VIJF niet via de analoge kabel. ZES zal zich voornamelijk gaan richten op films- televisieseries uit de Verenigde Staten.

Duidelijk zendschema

Miguel Casier van de televisiezender: “Bij de opbouw van het zendschema wilden we vooral duidelijkheid voor de kijkers. ZES is er 24 uur op 24 voor het hele gezin, en de kijkers moeten goed weten wanneer ze voor wat bij de nieuwe zender terecht kunnen. Elke weekdag krijgt dan ook een duidelijk thema in prime time.” In de ochtenduren zal de ochtendshow van de commerciële radiozender Nostalgie in beeld worden gebracht.

De zender gaat vanavond om 18u van start met de films ‘Tron Legacy’, ‘Harry Potter and the Chamber of Secets’ en ‘Cocktail’.

CAZ

Afgelopen zaterdag ging er ook al een nieuwe televisiezender van start in Vlaanderen. Televisiebedrijf Medialaan ging toen van start met CAZ. De nieuwe zender nam de plaats in van televisiezender ACHT die is gestopt met haar uitzendingen.  Meer informatie over de nieuwe televisiezender is te vinden via de website van de zender.

Blokkenschema ZES:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.