Nieuwe VPRO-jeugdserie ‘Alleen op de wereld’ van start op NPO Zapp

De VPRO start vandaag met de nieuwe jeugdserie ‘Alleen op de Wereld’ op NPO Zapp. De eerste twee afleveringen van een serie van twintig zijn vandaag te zien.

In navolging van succesvolle kerstseries Vrolijke Kerst (VPRO) en Kasper en de Kerstengelen (AVROTROS) wordt de jeugdserie, een coproductie van Lemming Film en de VPRO, tussen 6 december en de kerstdagen om 18.00 uur uitgezonden op NPO Zapp. De afleveringen zijn terug te kijken op de website van NPO Zapp.

Klassieker

De klassieker Alleen op de wereld van de Franse schrijver Hector Malot is vaker verfilmd, maar nooit als serie voor NPO Zapp. Het verhaal over Remi in het Frankrijk van eind negentiende eeuw is bewerkt tot een hedendaagse tv-serie over Remi in Nederland en heeft alles wat een goed verhaal moet hebben; het is avontuurlijk, ontroerend, vrolijk en liefdevol. Waar zelfredzaamheid, optimisme van een kind en de functie van vriendschap centraal staan, is de serie keihard en hoopgevend tegelijk.

Cast

De hoofdrol van Remi wordt in de serie vertolkt door Julian Ras (2001), onder meer bekend door zijn rol in de speelfilms Dummie de Mummie en Bouwdorp. De cast bestaat naast Julian onder anderen uit: Ricky Koole, Bert Luppes, Georgina Verbaan en Frederik Brom.

Online

Op de website van Zapp is het vanaf de start van de serie mogelijk vrienden te worden met Remi. Met diverse doe-opdrachten zoals het sturen van kerstkaarten en het delen van foto’s van huisdieren en tekeningen wordt Remi getoond dat hij niet alleen is. De online vrienden maken kans op een meet & greet met hoofdrolspeler Julian Ras.

De VPRO zendt vanaf 6 december dagelijks de serie Alleen op de Wereld uit om 18.00 uur op NPO Zapp.

Video

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.