Nog geen koper voor voormalig zendstation Lopikerkapel

Er is nog steeds geen koper gevonden voor het voormalige zendstation in Lopikerkapel. Het voormalige zendstation dat in handen was van KPN staat sinds begin dit jaar weer te koop.

Nog geen koper

De Telegraaf bericht vandaag dat er nog steeds geen koper is gevonden voor het complex. KPN deed het historische complex in 2016 van de hand. Volgens informatie uit het Kadaster zou het complex vorig jaar zijn verkocht door KPN aan Dalsem vastgoed B.V. en Dhr. Eelco Hoet. Sinds begint dit jaar staat het complex weer te koop. Dit blijkt informatie van de vastgoedwebsite Redres, gespecialiseerd in de verkoop van historische erfgoed.

Rijksmonument

Het bijbehorende zendergebouw staat al enige tijd leeg. Het kantoor, dat betitelt is als rijksmonument, heeft nog enige tijd dienst gedaan als hoofdkantoor van de voormalige Nozema. Bij het complex behoort ook een bunker.

“Alles is mogelijk”

Er zijn allerlei soorten geïnteresseerden geweest. Alles is mogelijk. Van een hotel tot een museum. Appartementen zijn ook mogelijk, maar dit lijkt me lastiger door de indeling van het zendstation. De gemeente wil creatieve initiatieven vanuit de markt laten komen.“, aldus Ivo Sweep van Redres tegenover De Telegraaf.

Omroep Zender Museum moest vertrekken

In de bunker bij het compex was het Omroep Zender Museum gevestigd. Door de huidige eigenaren is het huurcontract met dit museum opgezegd per september jl. Het museum heeft daardoor eind maart haar deuren moeten sluiten. De collectie zal deels worden opgeslagen in een aantal etages van de zendmast van IJsselstein, de Gebrandytoren. Deze ruimte wordt beschikbaar gesteld door de eigenaar van de zendmast, Alticom. Het is echter niet mogelijk om de collectie te bezoeken door de strenge veiligheidsmaatregelen.

Video: