Nominaties Dutch Podcast Awards bekendgemaakt

De genomineerden van de Dutch Podcast Awards zijn bekendgemaakt. Daarmee is de stemperiode geopend. Het publiek en de vakjury zijn nu aan zet.

In elf categorieën kan een stem worden uitgebracht op de shortlist. De winnaars worden op 3 september tijdens de eerste Dutch Podcast Awardsshow bekendgemaakt, live op BNR. Stemmen kan via de website van de Dutch Podcast Awards.

Longlist

Op 25 mei is de longlist geopend. Meer dan duizend mensen hebben hun favoriete podcasts ingezonden. Op basis van de longlist is per categorie is een shortlist samengesteld. De elf categorieën zijn: Nieuws & Politiek, Journalistiek & Media, Tech & Innovatie, Kunst & Cultuur, Muziek, Verhalend (Storytelling), Lifestyle (inclusief Sport), Zakelijk, Beste Host, Beste Branded en Trend 2018: Pretparken.

Pretparken

De organisatie werd verrast door het grote aantal inzendingen van diverse podcasts over pretparken. Daarom is besloten een extra categorie toe te voegen: Trend 2018: Pretparken. Dat wordt een jaarlijks terugkerend thema: per jaar wordt bekeken welke trend of hype op dat moment leeft.

Vincent Bijlo toegevoegd aan vakjury

Ook cabaratier en columnist Vincent Bijlo is toegevoegd aan de vakjury. Daarmee is de vakjury compleet. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Ik ben trots op onze jury voor de Dutch Podcast Awards. Alleen maar toppers uit podcast, radio, tech, media en commercie.” De deelname vanuit het brede werkveld onderstreept het belang van podcast.

Op 3 september worden de winnaars bekendgemaakt.