NOS brengt veel schaatsen en shorttrack tijdens Olympische Winterspelen

De NOS zal tijdens de komende Olympische Winterspelen uitgebreid verslag doen van de schaats- en shorttrackwedstrijden. De Olympische Winterspelen worden van 9 tot en met 25 februari gehouden in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.

Sublicentie

Voor de Olympische Spelen in Pyeongchang 2018 heeft de NOS een sublicentie verkregen van Discovery Networks. Eurosport, onderdeel van Discovery Networkszal hierdoor het meest uitgebreide verslag doen van de Olympische Winterspelen. Toch zal ook de NOS een flink aantal uren radio- en televisie brengen
vanuit Zuid-Korea.

Rechten

Discovery houdt drie sporten exclusief voor de eigen live uitzendingen: ijshockey, skicross en snowboardcross. De NOS mag die sporten na afloop in een lange samenvatting uitzenden. Discovery houdt daarnaast de streamingrechten exclusief. De NOS kan op de eigen digitale platforms, waaronder NOS.nl en de NOS-app, alleen kunnen uitzenden wat ook op televisie te zien is, zowel live als in samenvatting.

Televisie

De Olympische Spelen in Pyeongchang zijn meer dan twee weken lang van vroeg in de nacht tot circa half tien ‘s avonds te volgen op NPO 1. Bij elkaar 230 uur, waarvan 150 uur live. Een olympische dag begint midden in de nacht met NOS Pyeongchang Live. Vanwege het tijdsverschil (het is in Pyeongchang acht uur later) beginnen de live uitzendingen midden in de nacht en lopen door tot ongeveer halverwege de middag.

NOS Pyeongchang Vandaag

Aan het begin én einde van iedere dag een overzicht van de olympische dag. In deze uitzending komen ruime samenvattingen van diverse sporten en andere belangrijke gebeurtenissen van die dag in vogelvlucht voorbij. Ook zijn er verhalen over de (Nederlandse) deelnemers, reportages en interviews van de NOS-verslaggevers ter plekke en andere vaste rubrieken. De avondeditie van NOS Pyeongchang Live wordt gepresenteerd door Herman van der Zandt, met Bart Veldkamp aan zijn zijde.

NOS Studio Sportwinter

De dagelijkse primetime talkshow vanuit het Olympic Parc, met als gastheer Henry Schut. Erben Wennemars is de vaste sidekick. Het duo ontvangt daar iedere avond de hoofdrolspelers op de bank.

RadiOlympia

Op NPO Radio 1 zijn de Olympische Winterspelen te volgen via RadiOlympia, een gezamenlijk programma van NOS Sport en BNNVARA met live verslagen en het laatste nieuws. De presentatie is in handen van Jeroen Stomphorst en Patrick Lodiers. De reguliere uitzending van NOS Langs de Lijn, dagelijks tussen 22.00 en 23.00 uur, staat vanzelfsprekend ook voor een groot deel in het teken van de laatste ontwikkelingen in Pyeongchang.

Daarnaast doet de NOS uitgebreid verslag van de Olympische Spelen via haar website, app en sociale media-kanalen.