NOS op 3 Jaaroverzicht op 3FM en 101TV

101tvVandaag, Oudejaarsdag, neemt NOS op 3 de luisteraars van 3FM nog één keer mee door 2012. Presentatoren Fleur Wallenburg en Bart Jan Cune blikken met gasten en verslaggevers terug op grote en minder grote nieuwsgebeurtenissen in 2012.

Zo gaat verslaggever Martijn van der Zande terug naar Haren, waar relschoppers in september een veldslag veroorzaakten,  er wordt teruggeblikt op het turbulente jaar van koningin Beatrix, Herman van der Zandt keert terug naar het touch screen en Mart Smeets laat blijken toch een warm hart te hebben voor Coen en Sander. Met hen blikt hij terug op zijn jaar.

Ook de politieke ontwikkelingen in 2012 komen uiteraard aan bod. Met Kamerleden van de VVD en de PvdA spreken Fleur en Bart Jan over het regeerakkoord tussen beide partijen. Want is dat niet eigenlijk gewoon een verstandshuwelijk? Verslaggever Jozephine Trehy gaat op pad met windsurfer Dorian van Rijsselberghe. Wist aan het begin van het jaar nauwelijks iemand wie hij was, sinds zijn gouden plak op de Olympische Spelen kent heel Nederland hem. Columnist Luuk Koelman schreef in november een column over de zelfmoord van Tim Ribberink, die veel stof deed opwaaien. Koelman zegt in het NOS op 3 Jaaroverzicht “sorry” voor 2012.

Verder vertellen luisteraars over hun favoriete nieuwsmoment van 2012, laten 3FM-dj’s weten wat volgens hen de beste muziek van 2012 was en wordt de Bezuiniger van het Jaar gekozen.

Het NOS op 3 Jaaroverzicht 2012 is tussen 18.00 en 20.00 uur te horen op 3FM én te zien op 101 TV.