NOS op 3 start met Tech Podcast

NOS op 3 start is per vandaag gestart met een podcast gericht op de nieuwtjes uit de techwereld. Het gaat om een experiment. In de uitzending praat bedenker en gespreksleider Rachid Finge met (wisselende) collega’s en gasten die kennis van en interesse in tech hebben, in combinatie met de actualiteit.

Wekelijkse editie

Elke donderdag is vanaf 16.30 uur een nieuwe aflevering op de website te beluisteren en is tegelijkertijd een artikel te lezen over de inhoud. Ook zal in de app een omschrijving van de inhoud van de podcast komen te staan met een link naar de audio. Abonneren op de podcast via bijvoorbeeld ITunes is ook mogelijk.

Interesse

“We zien al maanden dat podcasts een wederopstanding lijken mee te maken. In de VS trekken podcasts dagelijks al miljoenen luisteraars. Natuurlijk kunnen we aan de zijlijn blijven staan en toekijken, maar dat is niks voor NOS op 3, we gaan het gewoon zelf proberen!”, aldus Rachid Finge. Finge denkt dat de NOS zo meer leert over dedicated podcasts. “Wij hadden al NOS-podcasts maar dat waren fragmenten uit bestaande radio-uitzendingen. Dit programma is van begin af aan een originele podcast. Wie weet kunnen we die kennis in de nabije toekomst goed gebruiken voor andere projecten.“

Tech

“NOS op 3 wil meer met tech doen, dus dit is een uitgelezen kans daarvoor. En het huidige, relatief kleine publiek in Nederland dat naar podcasts luistert, is over het algemeen tech-savvy. Het is dus een onderwerp dat hopelijk aanslaat.”, aldus Finge over de keuze voor het ondewerp van de podcast.

In de eerste podcast praat Rachid Finge met Anouk Tijssen (NOS Social Media Team), Tim van Steenbergen (NOS Techredacteur) en Michiel Veenstra (dj 3FM).

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.