NOS Studio Sport heeft ook dit seizoen volop aandacht voor Eredivisie

Vanavond start de Eredivisie met de wedstrijd ADO Den Haag-FC Utrecht. De NOS besteedt ook dit seizoen veel aandacht aan de Eredivisie.

Bal rolt….

In Den Haag start om 19.00 uur vanavond de 62e editie van de eredivisie met de wedstrijd ADO Den Haag – FC Utrecht. En als de bal rolt in de eredivisie, is de NOS erbij. Met alle samenvattingen. Zondag traditioneel ‘met het bord op schoot’ en zaterdag en vrijdag later op de avond. Het laatste woord in het voetbalweekend valt in NOS Studio Voetbal.

De Zandvoort Cup

Vanavond is de vernieuwde uitzending te zien van het programma ‘NOS Eredivisie op vrijdag’ met daarin ook een nieuw onderdeel ‘De Zandvoort Cup’. Bekende gezichten uit de eredivisie wagen zich in een raceauto op het Circuit Zandvoort. Na een testronde met autocoureur Jan Lammers racen de ‘voetbalcoureurs’ een individuele ronde met het doel de beste tijd van de eredivisie neer te zetten. De snelste van de eredivisie wint de Zandvoort Cup.

Bas Nijhuis

Scheidsrechter Bas Nijhuis zet vanavond als eerste een tijd neer in de Zandvoort Cup. De andere deelnemers die de komende weken aan bod komen zijn onder anderen AZ-trainer John van den Brom, oud-international en analist Pierre van Hooijdonk, trainer Gertjan Verbeek en de onlangs gestopte voetballer Mark-Jan Fledderus. De eerste uitzending, met daarin een samenvatting van de wedstrijd ADO Den Haag – FC Utrecht is vanavond rond 23.30 uur te zien op NPO 1. De presentatie is in handen van Henry Schut en de analyses zijn van Jeroen Elshoff en Daniel de Ridder

Zaterdag- en zondagavond

Ook op zaterdag- en zondagavond zijn er traditioneel samenvattingen te zien bij de NOS op NPO 1. Op zaterdagavond presenteert Henry Schut het programma NOS Studio Sport Eredivisie dat start rond 22.20 uur. Op zondagavond is het programma Studio Sport met de traditionele “bord op schoot” om 19.00 uur te zien op NPO 1 met de presentatie van Tom Egbers. Later op de zondagavond is het praatprogramma NOS Studio Voetbal te zien op NPO 1.

Radio

Op de radio is er veel aandacht voor de wedstrijden in de programma’s Langs de Lijn en Omstreken en NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. NOS Langs de Lijn heeft uitzendingen op zaterdagavond en zondagmiddag. Arman Avsaroglu doet vanavond in het programma Langs de Lijn en Omstreken verslag vanuit Den Haag van de wedstrijd ADO Den Haag-FC Utrecht. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: