NPO 3FM komt Hemelvaartsdag met ‘3FM Festival Top 100’

NPO 3FM zendt vandaag, Hemelvaartsdag, een nieuwe muzieklijst uit de ‘3FM Festival Top 100’. Hiermee komt een einde aan de traditie dat op Hemelvaartsdag de Hemelse 100 wordt uitgezonden door de publieke radiozender.

De Staat

Inmiddels is bekend geworden dat de NPO 3FM-luisteraars het nummer Witch Doctor van De Staat hebben gekozen als het beste festivalnummer aller tijden en derhalve nummer één staat in de gloednieuwe lijst. Tussen 10.00 en 19.00 uur trapt de lijst het zomerfestivalseizoen officieel af op de publieke radiozender.

Witch Doctor

Op ieder festival waar De Staat afgelopen jaar speelde ging het publiek helemaal los, vooral bij het nummer: Witch Doctor. In de videoclip bij deze song, die nooit officieel als single is uitgebracht, is een kolkende mensenmassa te zien en dat deed het publiek op ieder festival na.

Circle pits

Het resulteerde in de grootste circle-pits ooit vertoond en Witch Doctor werd mede daardoor een festivalklassieker. De 3FM-luisteraars vinden dat overduidelijk ook: de track staat bovenaan de 3FM Festival Top 100. Torre Florim, zanger van De Staat: “Het is een waanzinnig gevoel dat één van onze raarste tracks uitgroeit tot ons meest bekende nummer, en een soort van live-ritueel is geworden. Erg speciaal, heel erg bedankt!”

Uitzendschema

Er wordt vandaag om 9 uur afgetrapt door Herman Hofman met de zogenaamde Warming Up. Tussen 10 en 19 uur wordt de lijst uitgezonden waarbij de lijst wordt gepresenteerd door Herman Hofman, Eva Koreman, Rob Janssen en Annemieke Schollaardt.

Fesitvals

De radiozender zal dit jaar verslag doen van diverse festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Woo-Hah!, Best Kept Secret, Solar Weekend Festival, De Zwarte Cross, Rock Werchter en Sziget Festival.

Luisteren

NPO 3FM is in heel Nederland te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Video: