NPO 3FM: Mega Top 50 gaat verder als Mega Top 30

NPO 3FM bericht dat de hitlijst de Mega Top 50 verder gaat als de Mega Top 30. De lijst op de popzender moet het dus doen met twintig nummers minder en andere manier van samenstellen. De wijzigingen gaan aanstaande zaterdag al in.

Volgorde

Naast het feit dat de lijst wordt afgeslankt voor 50 naar 30 nummers vindt er nog een aanpassing plaats. De volgorde van de top 3 tijdens de uitzending van de lijst pas bepaald door de luisteraar en vertegenwoordigt de lijst zo nog beter welke platen er op dat moment het meest populair zijn. “Ook sluit de lijst door de aangepaste samenstelling beter aan bij wat populair is onder de 3FM-luisteraar.“, aldus de popzender in een persbericht.

“Compact en relevant”

Olivier Bakker, 3FM-dj en presentator Mega Top 30: “Door de lijst van 50 naar 30 te brengen is ‘ie lekker compact en relevant. Zo komen de liedjes nog beter tot hun recht. De top 3 blijft nog steeds bestaan uit de 3 populairste tracks van Nederland, maar  de volgorde bepaal je nu als luisteraar door tijdens de show te stemmen via de website. Dit maakt het nog spannender en meer in het moment!

“Sluit beter aan”

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “De Mega Top 50 is al 26 jaar een begrip en belangrijk onderdeel van 3FM. 3FM heeft zich qua muziekstijl het afgelopen jaar ontwikkeld en dat hoorde je niet terug in de lijst. Nu wordt, naast airplay op verschillende zenders, streams op Spotify en views op YouTube, beter rekening gehouden met wat onder de 3FM-luisteraar populair is zodat de lijst nu beter aansluit bij wat er verder op de zender te horen is.

De Mega Top 30 (AVROTROS) is elke zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur te horen op NPO 3FM.