NPO Radio 2 maakt radioprogramma vanuit Paleis Noordeinde

Vandaag, woensdag 11 april, neemt KRO-NCRV-DJ Wouter van der Goes de luisteraars van NPO Radio 2 twee uur lang mee in de bijzondere wereld van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Voor de radiozender mag hij tussen 18.00 en 20.00 uur een twee uur durende live programma maken vanaf deze bijzondere locatie.

“Ontzettend nieuwsgierig”

Wouter van der Goes: “Onze Koning en Koningin zijn nu vijf jaar in functie. Maar wat doen ze? Wie helpt hen daarbij? Wat voor effecten heeft dat? Maar ik hoop ook antwoorden te vinden op vragen als ‘wie poetst het zilver bij een belangrijk diner?’ en ‘welke bloemen worden neergezet?’. Ik mocht eerder al uitzenden vanuit een gevangenis, de Tweede Kamer en Mali. Dat ik daar nu Paleis Noordeinde aan mag toevoegen, is een droom die uitkomt. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het professionele leven van onze Koning en Koningin.

Achter de schermen

De luisteraars worden tijdens de uitzending meegenomen achter de schermen van het paleis. Zo zijn verschillende medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis te horen en is er een rondleiding door het paleis achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

De afgelopen maanden was Van der Goes bovendien aanwezig bij verschillende gebeurtenissen rond het koningshuis, zoals een werkbezoek van Koning Willem-Alexander aan Schalkwijk in Haarlem en het bezoek van de Koning en Koningin van Jordanië. De opnames die daar zijn gemaakt, zijn vandaag terug te horen in de uitzending vanuit het paleis.

Voor het eerst

Het is voor het eerst dat er een volledig radioprogramma wordt gemaakt vanuit Paleis Noordeinde. Wouter van der Goes presenteert zijn programma vanuit de puttikamer van het paleis.

Wout2Day is vandaag, woensdag 11 april tussen 18.00 uur en 20.00 uur op NPO Radio 2 vanuit Paleis Noordeinde. De radiozender is te ontvangen via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: