NPO Radio 5 en NPO 2 eren Frank Sinatra

Vandaag, zaterdag 12 december, staat NPO Radio 5 de hele dag in het teken van Frank Sinatra. De 100ste geboortedag van ‘The Voice’ wordt groots gevierd met een bijzondere radiodocumentaire en de registratie van een speciaal Frank Sinatra-concert. Zijn legendarische stem is in alle NPO Radio 5-programma’s te horen vandaag. Ook NPO 2 heeft aandacht voor de 100ste geboortedag van Sinatra.

Frank Sinatra

De hele zaterdag zijn nummers van Frank Sinatra in alle NPO Radio 5-programma’s te horen en vertellen verschillende gasten over ‘The Voice’. Van 16.00 tot 17.00 uur zendt de zender de bijzondere radiodocumentaire I did it my way uit. Presentatrice Jeanne Kooijmans neemt de luisteraars mee in het fascinerende levensverhaal van Frank Sinatra. In de documentaire, gemaakt door Peter van Bruggen en Jeroen Kijk in de Vegte, zijn veel van Sinatra’s bekende nummers te horen.

Theaterconcert

Van 17.00 tot 18.00 uur kunnen luisteraars genieten van een registratie van het feestelijke theaterconcert Sinatra 100: A Man And His Music. Het Metropole Orkest, onder leiding van Jörg Achim Keller, brengt samen met onder andere Jon van Eerd, Matt Dusk, Tania Kross en Ruben Hein vele klassiekers van hét icoon van de twintigste eeuw.

NPO Radio 5 is te ontvangen via DAB+ (kanaal 12C), alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO 2

Ook op televisie is er aandacht voor Frank Sinatra. In het Uur van de Wolf is zaterdag 12 december om 23.30 uur op NPO 2 de documentaire Sinatra: All or Nothing at All (NTR) te zien.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.