NPO Radio 5 in het teken van De Week van de Jaren 80

NPO Radio 5 staat deze week in het teken van de jaren 80 tijdens De Week van de Jaren 80. De week duurt nog tot en met vrijdag 27 september.

Toplijst van de Jaren 80

Op vrijdag 27 september is de Toplijst van de Jaren 80 te horen op de radiozender. Luisteraars kunnen via de website van de radiozender tot donderdag 26 september 12.00 uur stemmen op hun favoriete songs uit de eighties.

Editie 2018

Vorig jaar prijkten op de Toplijst van de Jaren 80 grootheden als Bruce Springsteen, Abba, Het Goede Doel, Dire Straits, Queen, The Cure, Frank Boeijen Groep, Golden Earring, U2, Talking Heads, Doe Maar, Kim Wilde, Michael Jackson, Toontje Lager en Prince. De nummer 1 kwam van eigen bodem: Klein Orkest met Over de Muur.

Stenders en Van Inkel

In het kader van De Week van de jaren 80 maken dj’s Rob Stenders en Jeroen van Inkel op woensdag 25 september 2019 tussen 7.00 en 10.00 uur nog één keer samen. Ze doen dat in de uren van Jeroen van Inkels MAX-programma Je dag is Goed!

Groot succes

De radioshow Stenders & van Inkel ontstond op 30 oktober 1987 als vervolg op Curry & van Inkel. Rob Stenders volgde toen Adam Curry op als medepresentator van het programma. Het werd een groot succes. Rob Stenders en Jeroen van Inkel hadden eerder gezegd nooit meer samen te presenteren, omdat het alleen maar slechter zou kunnen worden dan het ooit was.

Inmiddels komen de dj’s hierop terug. Rob Stenders: “Het is natuurlijk ’s ochtends vroeg dus het kan zijn dat ik vijf minuutjes later ben. Maar zo’n Week van de jaren 80 is natuurlijk leuk om aan mee te doen“.

Luisteren

NPO Radio 5 is landelijk te beluisteren via DAB+ en alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.