NPO Radio 6 van start met extra editie ‘De Zwarte Lijst’

NPO Radio 6 is vandaag gestart met een extra editie van de Zwarte Lijst. Tot en met 18 december aanstaande is de lijst nog te horen op de soul en jazz-zender.

De Zwarte Lijst

(Sittin’ on) The dock of the bay van Otis Redding is door de NPO Radio 6 luisteraars verkozen tot hun favoriete soul & jazznummer. De hoogste Nederlandse notering is Kyteman met Sorry op nummer 8. Hofleverancier van de lijst met 34 nummers is Stevie Wonder. Ook nummers van Marvin Gaye (27), Michael Jackson (23) en Prince (23) komen regelmatig voorbij. Sabrina Starke en Wouter Hamel zijn de Nederlandse hofleveranciers met beide 11 songs in De Zwarte Lijst. In totaal staan er 160 Nederlandse platen in de lijst.

De Zwarte Lijst Afterparty

Na het draaien van de nummer 1 op 18 december om 19.00 uur sluit NPO Radio 6 De Zwarte Lijst af met een dampende afterparty in Hotel Arena in Amsterdam. Op de afterparty draaien NPO Radio 6-dj’s Vincent Gerhardt, Jaap Brienen, Corné Klijn en Eric van Holland de lekkerste platen uit De Zwarte Lijst. Luisteraars kunnen kaarten winnen voor de afterparty.

Radio 6 stopt

Per januari 2016 stopt NPO Radio 6 Soul & Jazz met haar uitzendingen en gaat de zender verder als themazender NPO Soul & Jazz. De nieuwe radiozender zal overdag geen gepresenteerde programma’s hebben. NPO Soul & Jazz is op dezelfde frequenties als het huidige Radio 6 te beluisteren via DAB+, de kabel, online en via de app.

Afscheid

Deze weken staan bij NPO Radio 6 Soul & Jazz ook in het teken van afscheid nemen. Diverse programma’s hebben deze week hun laatste uitzending op de radiozender.
Op 31 december zullen Mijke & Co letterlijk het licht uitdoen op NPO Radio 6 waarna het station voortaan als NPO Soul & Jazz door het leven zal gaan.

De gehele Zwarte Lijst vind je hier.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.