NPO wil betere aansluiting tussen NPO Radio 2 en NPO Radio 5

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil een betere aansluiting tussen de publieke radiozenders NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Dit blijkt uit de begroting van de Nederlandse Publieke Omroep voor 2018.

“Gat nog steeds te groot”

NPO Radio 5 biedt het vertrouwde geluid waar veel wat oudere luisteraars naar op zoek zijn en wordt zo voor steeds meer mensen het logische vervolg op NPO Radio 2. Komend jaar verbeteren we deze aansluiting nog verder, want het gat tussen beide stations is nog steeds te groot.“, aldus de NPO in haar begroting voor 2018.

De NPO wil dit op een aantal manieren gaan bereiken zo blijkt uit de begroting voor 2018: “We willen de zender daarom een eigentijdser uitstraling geven. Dit doen we bijvoorbeeld door aanpassingen te doen in het muziekbeleid, de presentatie, tone of voice en vormgeving.”

NPO 3FM

Voor NPO 3FM is het volgens de NPO van belang dat de bekendheid van de DJ’s van de publieke jongerenzender wordt vergroot om de nieuwe programmering verder te optimaliseren. “Essentieel daarbij is het vergroten van de bekendheid van de dj’s op de belangrijkste tijdslots en extra online inzet om NPO 3FM zichtbaarder te maken. Verder willen we door een platform-overstijgende contentplanning ons aanbod via verschillende kanalen versterken.“, aldus de begroting.

FunX

Gisteren meldde deze website al dat bij NPO FunX het de bedoeling is dat de speciale radionieuwsuitzendingen uitgebreid worden naar de middag en avond op werkdagen.

Het radiobudget wordt in totaal verlaagd met 1,315 miljoen euro naar 73,3 miljoen euro.