Olympische Winterspelen in PyeongChang van start op Eurosport

De openingsceremonie voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang staat pas vrijdag op het programma maar de eerste sporten zijn vandaag al gestart. Het gaat om onder andere kwalificatie- en trainingswedstrijden bij het curling, skispringen en de afdeling bij de mannen. De wedstrijden zijn live te volgen via Eurosport.

Eurosport

De Olympische Winterspelen zijn uitgebreid te volgen via Eurosport. Een historisch moment voor de sportzender: voor het eerst zendt de zender in 48 landen de Spelen uit. Ook de Nederlandse Publieke Omroep doet verslag van de Olympische Winterspelen middels een sublicentie. De openingsceremonie is vrijdag, 9 februari, vanaf 12.00 uur te zien op Eurosport 1 en NPO 1.

Eurosport

De sportzender Eurosport zendt de Olympische Winterspelen uit via Eurosport 1, Eurosport 2 en online via de Eurosport Player. Eurosport heeft voor Nederland het alleenrecht op het online live streamen van de Olympische Spelen via Internet.

Eurosport komt tijdens de Spelen voor het eerst met een eigen studio-programma: Winterspelen Vandaag. Het programma wordt tussen 07.00 en 16.30 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player uitgezonden. De presentatie van het programma is in handen van Neal Petersen (33). Petersen krijgt voormalig biatleet Herbert Cool (32) als side-kick naast zich. Bij kabelaar Ziggo zijn exclusief de extra pop up-kanalen Eurosport 3,4 en 5 te zien.

NOS

De NOS doet ook verslag van de Olympische Spelen. De NOS heeft de rechten voor enkele sporten verkregen via een sublicentie die is afgesloten met Discovery Networks, de eigenaar van Eurosport. De NOS zal uitgebreid verslag doen van de schaats- en shorttrackwedstrijden. “De grootste aderlating is eigenlijk dat we niet meer alle sporten via livestreams online kunnen laten zien. Dat kan alleen bij Eurosport, tegen betaling overigens.“, aldus Ewoud van Winsen, chef d’equipe van de NOS in Pyeongchang.

De NOS heeft op haar website een overzicht staan van de sporten die te zien zijn via de televisie en Internet.