Ontknoping Giro d’Italia met Tom Dumoulin live op Eurosport en Radio 1

Vanmiddag moet duidelijk worden wie de 100e editie van de Giro d’Italia op zijn naam gaat brengen. Of Nederlander Tom Dumoulin het gaat worden is live te volgen op Eurosport 1. Op de radio wordt de slotrit uitgezonden op NPO Radio 1.

Tijdrit

De Giro d’Italia wordt vandaag afgesloten met een alles beslissende tijdrit. De tijdrit kent een lengte van 30 kilometer en voert na de finishplaats Milaan. De Nederlander Tom Dumoulin heeft lange tijd de roze leiderstrui gedragen maar moest deze trui de afgelopen dagen afstaan aan Nairo Quintana. De Nederlander, die een goede tijdrit kan rijden, moet vandaag in de tijdrit van 29,3 kilometer 53 seconden goedmaken op Colombiaan Quintana.

De eerste renner start vandaag om 13.45 uur in de tijdrit naar Milaan, Tom Dumoulin moet om 16.47 uur aan de start verschijnen en Quintana om 16.56 uur.

Eurosport

De afsluitende tijdrit is vandaag exclusief en live te volgen via Eurosport. De uitzending op Eurosport 1 begint om 14.00 uur en het commentaar is in handen van Jeroen Vanbelleghem, die wordt bijgestaan door ex-wielrenners Michael Boogerd en Bobbie Traksel. Eurosport-analist Juan Antonio Flecha staat bij de start en de finish voor de voor- en de nabeschouwing in ‘Giro Extra’. Dit dagelijkse programma is voor en na iedere etappe live te zien van 13.15 tot 13.30 uur en van 17.30 tot 17.45 uur.

De NOS brengt vanavond een samenvatting van de tijdrit in NOS Studio Sport om 19.00 uur

NPO Radio 1

De afsluitende tijdrit in de Giro is natuurlijk ook live te beluisteren via NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. In de studio is Danny Nelissen te gast voor de analyses. De uitzending van NOS Langs de Lijn begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur. NPO Radio 1 is in geheel Nederland te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: