Ontknoping kampioenschap Formule 1 live op radio, televisie en Internet

Vanmiddag wordt duidelijk wie zich wereldkampioen in de Formule 1 voor 2016 mag noemen. De de laatste race in Abu Dhabi wordt live uitgezonden op radio, televisie en Internet. De race begint om 14.00 uur.

Ontknoping

De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 wordt vanmiddag beslist in de laatste grand prix van het seizoen, op het circuit Yas Marina in Abu Dhabi. Het titelgevecht gaat tussen de Mercedescoureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Na twintig races leidt Rosberg met 367 punten, Hamilton heeft een achterstand van twaalf punten.

Met een overwinning valt 25 punten te verdienen, met de tweede plaats achttien punten en met de derde plek vijftien punten. Er zijn dus diverse scenario’s mogelijk waarmee Rosberg wereldkampioen kan worden, maar als hij wint is hij sowieso zeker van de titel. Hamilton start vanaf de eerste startplek.

Max Verstappen

Ook voor de Nederlander Max Verstappen valt er nog wat te halen in Abu Dhabi. Hij zal proberen om de vierde positie in het kampioenschap te verkrijgen ten koste van de Duitser Vettel. Verstappen heeft vijf punten achterstand op Vettel.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Abu Dhabi live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 13.00 uur, de race om 14.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14.

Extra kanalen

Abonnees van Ziggo kunnen in verband met het ‘1-jarig’-bestaan van de sportzender ook extra camera-beelden bekijken via Ziggo Sport Totaal Racing (kanaal 404) en Ziggo Sport Totaal Extra 1 (kanaal 405).

Gratis livestream

Voor liefhebbers die geen abonnement hebben bij Ziggo is het mogelijk om de wedstrijd te zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal. Ook is het mogelijk dit weekeinde om de race te volgen via een gratis livestream via de website van Ziggo. Hiervoor is wel een login code nodig.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 13.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

NPO Radio 1

Via NPO Radio 1 zijn in het programma Langs de Lijn vanaf 14.00 uur flitsen te horen van de race in Abu Dhabi. Het verslag is in handen van Louis Dekker, de analyse is in handen van Jan Lammers. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Grand Prix Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.