Ook RTV Drenthe komt met meldpunt ‘Geen 112’

In navolging van de regionale omroepen Omroep Gelderland en RTV Noord is ook RTV Drenthe gestart met een meldpunt voor slecht mobiel bereik.

Door het slechte mobiele bereik in bepaalde regio’s in Drenthe is ook het noodnummer 112 soms niet goed bereikbaar. Dit kan problemen opleveren: bijvoorbeeld bij de stichting Hartveilig die via sms-berichten vrijwilligers oproept die met een AED om kunnen gaan. Die berichten komen door het slechte signaal vaak niet aan. Inmiddels zijn er Kamervragen gesteld aan de minister over het probleem.

Het meldpunt ‘Geen 112 Drenthe’ is te vinden op: http://www.rtvdrenthe.nl/geen112. Inmiddels zijn er al bijna 15 reacties binnengekomen via het meldpunt van RTV Drenthe.

Omroep Gelderland en RTV Noord hebben al meldpunt

Vorige week lanceerde RTV Noord een meldpunt voor slecht bereik van het noodnummer 112 in de provincie Groningen. Omroep Gelderland opende in mei het Meldpunt Geen112, na enkele incidenten waarbij mensen met hun mobiele telefoon door gebrek aan dekking het alarmnummer 112 niet konden bellen. Inmiddels zijn er bij Omroep Gelderland ruim 300 meldingen binnen gekomen.

Hoorzitting in Tweede Kamer

10 september wordt in de Tweede Kamer een hoorzitting gehouden over de problemen met de mobiele dekking in Nederland.