Oplevering zendmast Smilde flink vertraagd

brandsmilde(Update) De regen en wind van de afgelopen maand zorgen voor een fikse vertraging bij de opbouw van de zendmast in Hoogersmilde. Dit bericht RTV Drenthe op haar website vandaag.

De tv-toren is op zijn vroegst half september klaar. De 303-meter hoge toren zou begin augustus klaar zijn, maar dat wordt dus niet gehaald. Dor het slechte weer kon er vaak op die hoogte niet worden gewerkt. Er waren wel enkele onwerkbare dagen ingepland, maar met zoveel slecht weer was geen rekening gehouden, zegt hoofd techniek van RTV Drenthe Rego Meijer. Momenteel wordt er gewerkt aan het aanbrengen van de bekabeling in de zendmast

Beschadigde kabel zorgt ook vertraging
Zenderexploitant Broadcast Partners bericht in een persbericht dat daarnaast aanvullende eisen, die waren gesteld door de masteigenaar Novec met betrekking tot een ander type kabel, eveneens voor ernstige vertraging hebben gezorgd. De nieuw voorgeschreven kabels raakten bij montage regelmatig defect.  De oorzaak daarvan  is momenteel onderwerp van onderzoek. 

Voor de luisteraars verandert voorlopig niets, de steunzenders blijven in de lucht tot de zendmast in Hoogersmilde klaar is. Voor de kijkers aan de rand van Drenthe is de situatie nog onzeker. Deze mensen kunnen nu via digetenne ons kanaal ontvangen en het is nog de vraag of dat na 1 augustus ook zo is.