Overname CIF en Caiway door EQT Infrastructure vertraagd

De overname van het glasvezel/kabelbedrijf CIF en dienstenbedrijf Caiway door de Zweedse kapitaalinvesteerder EQT Infrastructure is vertraagd.

Overname

Op 17 november werd bekend gemaakt dat de Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure het voornemen heeft CIF Holding en CAIW Holding over te nemen van RBCIF.. RBCIF is onderdeel van Rabo Bouwfonds van de Rabobank Nederland. De verkoop van CIF wss onder voorbehoud van raadpleging van de CAIW ondernemingsraad en goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM)

ACM

Op 7 december jl. gaf ACM toestemming voor de overname en dat een specifieke vergunning niet benodigd is. EQT die in Nederland al eigenaar is van het kabel/energiebedrijf Delta in Zeeland, wil CIF en Caiway met Delta samenvoegen tot een groepsbedrijf.

Eind vorig jaar

Bij de aankondiging tot overname gaf EQT aan dat ze nog voor eind vorig jaar verwachte dat de overname een feit kan zijn. Caiway en CIF zijn thans nog eigendom van de Rabobank Groep via Bouwfond en het Communication Infrastructure Fund.

Vertraging

Het is nog onduidelijk wanneer de overname daadwerkelijk zal plaats vinden. Bert Bakker zegt namens Rabo CIF dat ondanks ‘de eerdere verwachting’ van een afronding eind vorig jaar, ‘de afronding van de transactie volgens verwachting‘ verloopt en noemt desgevraagd geen nieuwe verwachtingsdatum, maar zegt dat zodra de overname geëffectueerd zal zijn, daar een bericht over zal volgen.

EQT en Delta hebben desgevraagd niet gereageerd op de kwestie.