(C) Mediamagazine

Overname van T-Mobile door Warburg Pincus en Apax Funds afgerond

De overname van alle aandelen van Deutsche Telekom in T-Mobile Nederland door Warburg Pincus en Apax Funds is afgerond aldus de provider in een persbericht. De overname werd in september vorig jaar al aangekondigd voor een bedrag van 5,1 miljard euro.

Overname

Na afronding van de transactie wordt Olaf Swantee voorzitter van de Raad van Commissarissen van T-Mobile Nederland. Søren Abildgaard blijft de CEO van T-Mobile Nederland.

“Sterkte staat van dienst”

Apax en Warburg Pincus hebben volgens het persbericht beide een sterke staat van dienst in de sector communicatiediensten en de bredere sector telecommunicatie, media en technologie en beschouwen T-Mobile Nederland “als een organisatie met een sterke basis en verder groeipotentieel”.

“Verheugd”

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland, is verheugd over de verandering van eigenaar: “Apax en Warburg Pincus hebben onze strategie als challenger op de Nederlandse markt op kwaliteit, prijs en klantenservice omarmd. Wij blijven ons inzetten om de best mogelijke klantervaring te bieden, dat wordt ondersteund door een uitmuntend mobiel netwerk dat tot de beste ter wereld behoort. Dankzij onze voortdurende focus op innovatie is T-Mobile Nederland uitgegroeid tot een toonaangevende provider. We zijn de eerste mobiele aanbieder die Unlimited en landelijk 5G aanbiedt in Nederland. Met onze ambitie om supersnel glasvezelinternet aan te kunnen bieden aan meer dan 3 miljoen huishoudens tegen een betaalbare prijs, zullen we de concurrentie nog meer uitdagen.”