PDC WK Darts live op radio, televisie en Internet

Tot en met 1 januari 2018 wordt het WK Darts gehouden van dartsorganisatie PDC. Het evenement is live te volgen via radio, televisie en Internet. Vanavond begint het wereldkampioenschap. Het evenement wordt gehouden in het Londense Alexandra Palace, beter bekend bij darters als ‘Ally Pally’.

Van Gerwen

Vorig jaar won de Nederlander Michael van Gerwen het WK Darts. Dit jaar zal hij er alles aan doen om zijn titel te prolongeren. Traditiegetrouw komt de wereldkampioen op de eerste speeldag in actie.

Acht Nederlanders

Michael van Gerwen speelt vandaag, donderdag 14 december, in de eerste ronde tegen een andere Nederlander: Christian Kist. Naast Mighty Mike en Kist, komen dit toernooi nog zes landgenoten in actie: Jan Dekker en Jelle Klaasen treffen elkaar ook in de eerste ronde, wat betekent dat minimaal twee landgenoten ook in actie komen in de tweede ronde.

Barney

Vincent van der Voort zal een flinke kluif hebben aan de als achtste geplaatste Dave Chisnall. Benito van de Pas neemt het op tegen Steve West en Jermaine Wattimena speelt tegen Joe Cullen. De laatste Nederlander die in actie komt in de eerste ronde is Raymond van Barneveld. Hij neemt het op tegen Richard North.

Taylor

Dartslegende Phil Taylor speelt dit 25ste wereldkampioenschap zijn allerlaatste wedstrijd als professioneel darter. De recordkampioen (16 keer) is na dit toernooi niet meer op de grote tv-toernooien te zien.

Documentaire

Als eerbetoon aan The Power heeft RTL Productions een documentaire gemaakt: ‘Phil Taylor – De Legende’. Deze documentaire gaat vrijdag 29 december 19.00 uur in première bij RTL 7. Daarnaast wordt de documentaire voor de eindstrijd op 1 januari, om 19.00 uur uitgezonden.

RTL 7

Het WK Darts is live te volgen op RTL 7. De televisiezender zendt dagelijks live uit vanuit London. De presentatie is ook dit jaar in vertrouwde handen van Marcel Maijer en Koert Westerman. De eerste avond presenteert Koert en te gast zijn vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort.

Internet

Alle wedstrijden zijn ook te volgen via een (betaalde) livestream op RTL7darts.nl.

RTL 7 Darts Radio

Ook RTL 7 Darts Radio is dit jaar weer van de partij. De online radiozender zendt al het live commentaar bij de wedstrijden uit. Daarnaast zijn er interviews met darters te horen. Bekende darters mogen ook hun favoriete ‘playlist’ uitzenden op de radiozender.