Petitie gestart voor behoud kanalen Discovery Networks bij DELTA

Er is een online petitie gestart voor het behoud van de kanalen van Discovery Networks zoals Eurosport, TLC en Discovery Channel bij kabelaar DELTA in Zeeland.

5 mei uit pakket

Vrijdag werd bekend dat de Zeeuwse kabelaar geen nieuw contract heeft kunnen sluiten met Discovery Networks. Hierdoor verdwijnen per 5 mei aanstaande kanalen als Discovery Channel, TLC en Eurosport bij kabelaar DELTA.

Petitie

Inmiddels heeft Middelburger Louis Mangold een petitie gestart om de kanalen van Discovery Networks te behouden bij de Zeeuwse kabelaar. De petitie was zondagavond al voorzien van bijna 2000 steunbetuigingen.

Klachten

Het verdwijnen van de televisiezenders van de Zeeuwse kabel heeft tot veel klachten geleid. Via sociale media wordt massaal geklaagd over het verdwijnen van de zenders van Discovery Networks bij kabelaar DELTA.

“Te duur”

DELTA geeft aan dat het nieuwe contract eenvoudigweg te duur is voor het aantal kijkers dat de zenders trekken.  “Wij zijn al een aantal maanden geleden het gesprek aangegaan met Discovery Networks over het verlengen van het doorgifte contract. Tot op heden zijn wij nog steeds in gesprek. Maar omdat er nog geen (prijs)afspraken zijn heeft, naar Delta mij verteld, Discovery Networks een sommatiebrief gezonden dat men om deze reden de doorgifte dient te stoppen.”, aldus DELTA.

“Betaalbaar houden”

De kabelaar streeft er naar eigen zeggen naar om televisie kijken betaalbaar te houden: “Als men tegemoet komt aan de eis van Discovery Networks zou dit een precedent scheppen en wellicht ook bij andere content-aanbieders (de tv zenders) aanleiding zijn om meer te vragen voor doorgifte”. De kabelaar geeft overigens ook aan dat Discovery Networks geen toestemming geeft om de zenders in een apart betaalpakket onder te brengen. Zenders als Eurosport en Discovery Channel moeten volgens DELTA onderdeel blijven van het digitale basispakket.

Website

Discovery Networks zegt de stap van DELTA te betreuren en hoopt dat er nog een oplossing wordt gevonden. Er is ook een aparte website gestart met meer informatie over de gang van zaken rond het verdwijnen van Discovery Channel, TLC en Eurosport bij de Zeeuwse kabelaar: http://moetblijven.nl