Pinkpop live te volgen op radio, televisie en Internet

Dit weekeinde vindt het jaarlijkse Festival Pinkpop plaats in Landgraaf. Het evenement is live te volgen via radio, televisie en Internet. Het festival duurt tot en met zondag.

Line up

Op de 49e editie van het evenement treden er weer veel grote bands en bekende artiesten op zoals Pearl Jam, Foo Fighters, Bruno Mars, Lil Kleine, Snow Patrol, The Offspring, The Kooks, Editors en Triggerfinger. Pinkpop is live te volgen op radio, televisie en Internet.

Radio

Op vrijdag 15 juni (van 19.00 tot 00.00 uur), zaterdag 16 juni (van 16.00 tot 00.00 uur) en zondag 17 juni (van 16.00 tot 02.00 uur) doet NPO 3FM op radio verslag vanaf het Pinkpop-terrein. NPO 3FM is landelijk te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Televisie

De uitzendingen rond Pinkpop worden verzorgd door NTR, VPRO en BNNVARA. Tijdens het festival zelf is Pinkpop live te volgen op het digitale themakanaal NPO 2 extra vanaf vrijdag 15 juni 16.00 uur tot en met zondag 17 juni 00.30 uur. NPO 2 extra is te zien via diverse digitale tv-aanbieders (Ziggo kanaal 222, KPN kanaal 88) en Internet. NPO 2 Extra maakt normaal onderdeel uit van aanvullende pluspakketten maar is bij veel aanbieders dit weekeinde voor iedere abonnee met digitale televisie te zien.

Op NPO 3 staan presentatoren Eric Corton, Eva Cleven, Michiel Veenstra en Frank van der Lende stil bij het festival onder de noemer Pinkpop 2018 LIVE!, te zien op zaterdag 16 juni vanaf 23.00 uur en op zondag 17 juni vanaf 19.25 uur.

VPRO 3voor12

Verslaggevers van VPRO’s muziekplatform 3voor12 verzamelen drie dagen lang verhalen van artiesten en bezoekers. Zij schrijven over optredens en leggen de ongekende en geroemde Pinkpopsfeer op geheel eigen wijze vast in beeld, tekst en geluid via de website van 3voor12.

L1

Ook de regionale omroep L1 uit Limburg besteedt ruim aandacht aan Pinkpop. ​​L1 maakt traditioneel drie dagen live radio vanaf het festivalterrein met Festivalradio! . Backstageverslagen, sfeerreportages en veel muziek vormen de ingrediënten van deze sfeervolle uitzendingen. L1 is te beluisteren in de regio Limburg via FM, DAB+, landelijke via vrijwel alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Terugblikken

In de week ná het festival, van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juni, wordt op NPO 2 extra teruggeblikt op Pinkpop 2018 in vijf uitzendingen. Met de beste concerten en daarnaast is op maandag 18 juni vanaf 22.00 uur een twee uur durende documentaire te zien over Pinkpop-headliner Pearl Jam. Met daarin ook de beroemde sprong van Eddie Vedder van de camerakraan in het Pinkpop-publiek in 1992. Op de andere dagen starten de terugblikken om 23.00 uur.

Sociale media: