Programmadirecteur Marco Louwerens van RTL naar Talpa

Programmadirecteur Marco Louwerens (51) vertrekt bij RTL Nederland en gaat aan de slag bij John de Mol’s Talpa. Dit bericht het Algemeen Dagblad.

Elf jaar werkzaam

Louwerens was elf jaar werkzaam voor RTL Nederland en sinds 2011 programmadirecteur van RTL 7. Later werd hij ook programmadirecteur van RTL Z.

Voetbal

Bij RTL 7 was Louwerens nauw betrokken bij het voetbalprogramma Voetbal International en later Voetbal Inside. Gisteren werd al bekend dat de drie presentatoren van Voetbal Inside (Wilfred Genee, Rene van der Gijp en Johan Derksen) ook overstappen naar Talpa. Inmiddels is daarvan bekend dat er officieel nog geen contract is getekend maar dat er wel mondelinge overeenstemming is.

Niet te maken met overstap Voetbal Inside-trio

Het vertrek van Marco Louwerens bij RTL staat volgens het Algemeen Dagblad los van de transfer van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Louwerens gold lange tijd als de gedroomde opvolger van RTL-programmabaas Erland Galjaard, die na deze maand weg is bij de zender.

Talpa

Voor zijn RTL-periode werkte Louwerens onder meer als verslaggever van de Amsterdamse tv-zender AT5 en de TROS. Wat Louwerens precies gaat doen bij Talpa, is nog niet bekend.