Programmering radiozender KINK wordt langzaam duidelijk

De programmering van radiozender KINK wordt langzaam duidelijk. Op 1 februari gaan de uitzendingen van start via Internet en DAB+.

KINKSTART

Michiel Veenstra gaat vanaf 1 februari de ochtendshow presenteren op de radiozender onder de naam KINKSTART. Het programma is elke werkdag te horen tussen 7 uur en 10 uur.

Outlaw 41

Ook de beroemde hitlijst Outlaw 41 keert terug op de radiozender. De lijst zal elke vrijdagmiddag te horen zijn. “We beginnen trouwens met samenstellen van die lijst meteen in januari 2019, een maand voor de zender aangaat. Weet je meteen wat je muzikaal zo al kunt verwachten aan nieuwe muziek op KINK.”, aldus Michiel Veenstra op de Facebook-pagina van de radiozender.

Medio januari moet er meer bekend worden over de programmering van de radiozender die 1 februari van start gaat.

Lancering

KINK maakte in oktober bekend per 1 februari 2019 als online radiozender een herstart te maken. Begin november werd bekend gemaakt dat de radiozender per die datum ook via de digitale ether (DAB+) te horen zal zijn. Als programmadirecteur va de radiozender is Michiel Veenstra aangesteld.

1995

Op 1 oktober 1995 ging Kink FM destijds van start met haar uitzendingen op de kabel als opvolger van RTL Rock Radio. De commerciële radiozender draaide voornamelijk alternatieve pop- en rockmuziek. Op 1 oktober 2011 werd er gestopt met de uitzendingen van Kink FM omdat de radiozender volgens de Vereniging Veronica te weinig geld opleverde.

Naam

Sinds 1 oktober 2015 is de naam Kink FM weer in handen van Jan Hoogesteijn. De afgelopen jaren is de radiozender vooral actief geweest met het aanbieden van playlists via onder andere Spotify.

Sociale media:

https://www.facebook.com/KINKpuntnl/posts/2538818792801685