Kink vanaf februari 2019 te horen als online radiozender

Kink is vanaf februari 2019 weer te horen als radiozender. Kink FM zal niet beschikken over etherfrequenties dus is de ‘FM’ uit de naam gehaald.

Michiel Veenstra

Michiel Veenstra, nu nog werkzaam bij 3FM, zal de radiozender als programmadirecteur gaan leiden en invullen zo zegt de DJ in NRC Handelsblad vandaag. Veenstra zelf gaat de ochtendshow presenteren op de radiozender.

Online

De radiozender zal alleen te horen zijn via Internet als online radiozender. Eerder was het nog de bedoeling om als volwaardige radiozender met etherfrequenties terug te keren. De radiozender gaf een jaar geleden nog aan dat een radiozender die alleen uitzendt via Internet “niet levensvatbaar” zou zijn.

Reclame

De radiozender wil geld verdienen met de verkoop van reclame. Hierbij wil de radiozender gebruik gaan maken van gepersonaliseerde reclame.

Ramakers

Naast Veenstra zijn ook Jan Hoogesteijn (oud-oprichter van Kink FM) en oud-Mojo-directeur Leon Ramakers betrokken bij de radiozender. Ramakers is de financier van het nieuwe Kink-project. Verder werkt er een team van meer dan 15 personen mee aan het muziekstation, als vrijwilliger of freelancer. Andere dj’s worden de komende drie maanden bekend.

Marktaandeel

Jan Hoogesteijn zegt in NRC Handelsblad te hopen op een marktaandeel van 3 a 4 procent. „Maar ik stel me bescheiden op. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. We zijn blij als we snel uit de kosten komen.”, aldus Hoogesteijn.

1995

Op 1 oktober 1995 ging Kink FM destijds van start met haar uitzendingen op de kabel als opvolger van RTL Rock Radio. De commerciële radiozender draaide voornamelijk alternatieve pop- en rockmuziek.

Naast Jan Hoogesteijn was ook Rob Stenders één van de oprichters van de radiozender. De zender heeft gedurende haar bestaan diverse keren getracht een FM-
etherfrequentie te bemachtigen maar dit is niet gelukt. Op 1 oktober 2011 werd er gestopt met de uitzendingen van Kink FM omdat de radiozender volgens de Vereniging Veronica te weinig geld opleverde.

Naam

Sinds 1 oktober 2015 is de naam Kink FM weer in handen van Jan Hoogesteijn. De afgelopen jaren is de radiozender vooral actief geweest met het aanbieden van playlists via onder andere Spotify.

Persbericht van Kink over de start op 1 februari vind je hier.

Sociale media: