“Publieke omroep moet meer betalen voor samenvattingen Eredivisie”

Volgens dagblad De Telegraaf moet de publieke omroep 8 miljoen euro per jaar meer betalen aan Eredivisie Media & Marketing (EMM) om de samenvattingen van de Eredivisie uit te zenden. De NOS zou nu 30 miljoen euro per jaar overmaken naar de Eredivisie voor het uitzenden van de samenvattingen in plaats van 22 miljoen euro.

Tijdstip

De prijsverhoging zou zijn veroorzaakt doordat de publieke omroep vasthoudt aan het uitzendtijdstip van de samenvattingen van de competitie. Volgens De Telegraaf zou er een korting mogelijk zijn geweest op het bedrag van 30 miljoen euro als de NOS ervoor had gekozen de samenvattingen na 20.00 uur uit te zenden.

De NOS houdt echter vast aan het tijdstip van 19.00 uur zodat Nederland met “het bord op schoot” naar de samenvattingen kan kijken.

Verlengd

In maart van dit jaar werd bekend gemaakt dat de NOS en de Eredivisie Media & Marketing (EMM) hun contract voor het uitzenden van samenvattingen van de hoogste voetbalcompetitie van Nederland hadden verleng tot en met 2022. Er zijn toch geen bedragen bekend gemaakt die de NOS zou gaan betalen voor de samenvattingen.

De NOS en FOX Sports wilden niet tegenover De Telegraaf reageren op de onderlinge contractuele afspraken.