Qmusic lanceert Het Geluid met grootste microfoon van Nederland

Radiozender Qmusic gaat maandag weer van start met het radiospel ‘Het Geluid”. Deze editie wordt in spotlight geplaatst door een 8-meter lange microfoon.

Tour langs grote steden

De komende drie dagen tourt de radiozender rond met een 8-meter lange microfoon langs grote steden om Nederland op te warmen voor Het Geluid. De eerste stop van de tour van Het Geluid was vanochtend op het Museumplein in Amsterdam. De mega-microfoon bezoekt hierna de steden Utrecht, Arnhem, Zwolle, Rotterdam en Eindhoven. Bezoekers kunnen in de microfoon hun kennis testen van lastige geluiden uit eerdere edities. Ook krijgen ze de exclusieve kans om als eerste Het Geluid, dat aanstaande maandag start, al te beluisteren.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Vanaf maandag zijn de geluiden van voorgaande edities te beluisteren in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Alle geluiden van de afgelopen tien jaar worden bewaard en beschikbaar gesteld via het project ‘Het Geluid van Nederland’.

Het spel

Het Geluid is iedere dag te horen tussen 07.00 en 19.00 uur op Qmusic. Luisteraars kunnen meedoen via de Qmusic app of de website van de radiozender. Ieder uur maken deelnemers kans om het juiste antwoord te geven. In de ochtendshow van Mattie & Wietze is er extra kans tijdens de ‘SuperRonde’, waarin drie kandidaten achter elkaar de mogelijkheid krijgen het goede antwoord te geven. Het Geluid start met een waarde van 2.500 euro en loopt bij ieder fout antwoord op met 100 euro.

Kijk voor meer informatie over het tourschema en de test op de website van de radiozender. Qmusic is in heel Nederland te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.