Qmusic Non-stop Maximum Hits kan blijven uitzenden in de Randstad

Radio Limburg mag haar radiozender Qmusic Non-stop Maximum Hits blijven uitzenden op FM en DAB+ in de Randstad. Dit heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) beslist. Hiermee wordt het hoger beroep van TiDa afgewezen.

Kavel

Sinds maart 2020 is op het oude frequentiekavel van Fresh FM het radioprogramma Qmusic Non-stop Maximum Hits te horen nadat het kavel via een frequentieveiling opnieuw was verdeeld. Een van de andere bieders op het kavel, TiDa, was het niet eens met een verdeling.

Verbondenheid

Volgens TiDa was er sprake van een ongeoorloofde verbondenheid tussen Radio Limburg en Q-music Nederland. Zowel de rechter als het CBb zijn het hier niet mee eens. Het CBb bevestigt daarmee het eerdere oordeel van de rechtbank Rotterdam. Het hoger beroep van TiDa tegen de rechtbankuitspraak wijst het CBb daarmee af.

“Niet één instelling’

Qmusic kan met haar minderheidsaandeel in het moederbedrijf van Radio Limburg het beleid van Radio Limburg niet zodanig beïnvloeden dat zij als één instelling moeten worden aangemerkt. Uit statuten, overeenkomsten en financiële gegevens blijkt dat niet. Er was daarom geen reden Radio Limburg te weren van de frequentieveiling“, aldus het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

De hele uitspraak vind je hier.