Qmusic gaat in de Randstad van start met Qmusic Non-stop Maximum Hits

Qmusic komt in samenwerking met Radio Limburg B.V. in de Randstad met een regionaal themakanaal. Het kanaal heet ‘Qmusic Non-stop Maximum Hits’. Dit heeft Qmusic in een persbericht bekend gemaakt.

Veiling

Begin februari werd bekend dat Radio Limburg  B.V. met een winnend bod van 365.000 euro het voormalige frequentiepakket van Fresh FM heeft verkregen. Radio Limburg 97FM B.V. mag tot 1 september 2022 uitzenden via 10 FM-frequenties in de Randstad en in de digitale ether via DAB+. Het is nu duidelijk welke radiozender op het kavel te horen zal zijn: Qmusic Non-stop Maximum Hits

“Samenwerking:

Eigenaar van Radio Limburg B.V. Michael Bartelet laat weten: “De afgelopen tijd heb ik met verschillende partijen gesprekken gevoerd en alle opties overwogen. Ik heb gekozen voor de samenwerking met Qmusic met als belangrijkste pijler hitmuziek, want ik verwacht dat dit het beste aansluit op de wensen van de luisteraars in de Randstad.

Proefdraaien

De afgelopen week werd om warm te draaien elke dag een andere artiest uit het dekkingsgebied in het zonnetje gezet. Na Maximum Hazes, Maximum Maan, Maximum Kensington, Maximum Kris Kross Amsterdam en vandaag: Maximum Armin, wordt het nu een hitstation voor iedereen, met iedere dag Maximum Hits.

Luisteren

Qmusic Non-stop Maximum Hits is te horen op in Amsterdam: 95.7 FM, Den Haag: 95.6 FM, Rijnland: 95.9 FM en Utrecht: 103.4 FM. Hier komen nog een aantal frequenties bij.

Wij gaan uiteraard ons zenderpark nog optimaliseren. Op 5 februari hebben wij de veiling gewonnen en op 27 februari de vergunning gekregen. Wij vonden het belangrijk om zo snel mogelijk onair te gaan en hebben dat gedaan met de (belangrijkste) frequenties die snel de lucht in konden.”, aldus Bartelet.

Daarnaast is de radiozender te horen via DAB+ op kanaal 8A in de Randstad.