“VRT KetNet/OP12 per 1 oktober op Digitenne”

kpnDe website dvbt4all.nl bericht dat de Vlaamse publieke televisiezender VRT KetNet/OP12 per 1 oktober beschikbaar komt via Digitenne van KPN. Per deze datum worden ook vijf Vlaamse radiozenders toegevoegd aan het pakket.

Eerder deze week werd bekend dat het Commissariaat voor de Media had bepaald dat Digitenne verplicht is om de derde publieke televisiezender van de Vlaamse publieke omroep door te geven. Een ontheffingsverzoek van KPN om de zender niet door te geven werd door het Commissariaat voor de Media afgewezen. Volgens dit besluit was KPN verplicht om de zender voor 15 juni aan te bieden. De website dvbt4all bericht nu dat de Vlaamse televisiezender pas op 1 oktober wordt toegevoegd. De zender zal te zien zijn via kanaal 31. De Vlaamse radiozender VRT Radio 1, VRT Radio 2, VRT MNM, VRT Studio Brussel en VRT Klara zijn vanaf 1 oktober te vinden op kanaal 24 t/m 28.

FOX via Digitenne
Per 1 augustus wordt de zender FOX toegevoegd aan het Digitenne-pakket. De zender zal vanaf die datum te zien zijn via kanaal 26. De zender 13th Street vervalt per 1 augustus.