Radio Bloemendaal moet uitzendingen via middengolf weer staken

Radio Bloemendaal is sinds zondagavond niet meer te ontvangen via de middengolf. De uitzendingen op de frequentie 1116 kHz vanuit Bloemendaal zijn gestaakt vanwege een kapotte middengolfzender. Hierdoor konden de uitzendingen van dinsdag via de middengolf niet doorgaan.

Kerkzender

Radio Bloemendaal is sinds 1924 de kerkzender van de Protestantse Gemeente van Bloemendaal en Overveen, vroeger de Gereformeerde Kerk van Bloemendaal. De radiozender is iedere zondag te beluisteren van 9.00 tot 21.00 uur en iedere dinsdag van 12.00 tot 13.30 uur. Naast internet en de app van de radiozender is Radio Bloemendaal ook te beluisteren via de ether: middengolffrequentie 1116 kHz. De zender is het best te ontvangen in een straal van circa 30 km rondom Bloemendaal.

Mast geknakt

Op donderdag 18 januari brak één van de masten van de antenne-installatie van de kerkzender af tijdens een zware storm. Hierdoor was de radiozender een aantal weken uit de lucht. Nadat een nieuwere kortere antenne was gebouwd kon de radiozender eind februari weer uitzenden op de middengolf met beperkt vermogen met een tijdelijke zender.

Zender kapot

De tijdelijke zender is nu defect geraakt. “De afgelopen weken is er hard gewerkt om de 500 Watt zender weer in de lucht te krijgen, helaas is dat niet gelukt. We hebben het de afgelopen weken dus gedaan met de oude 50 Watt zender. Deze heeft zondagavond echter de geest gegeven en is er mee gestopt. Wat dat betekent, weten we nu nog niet. We zullen z.s.m. de schade opnemen en kijken of er nog iets te doen is.“, aldus Radio Bloemendaal op haar website.

Uitzendingen

De uitzendingen van dinsdag konden hierdoor geen doorgang vinden of er aanstaande zondag een uitzending via de middengolf is te horen is nog onduidelijk. De radiozender is wel wereldwijd te beluisteren via Internet.