Radio JND gestart met FM-uitzendingen in regio Eindhoven

Radio JND is vandaag gestart met haar uitzendingen via de FM in de regio Eindhoven via 93,2 MHz. Tot op heden was Radio Decibel te horen via deze frequentie.

Overeenkomst

Radio Decibel heeft eerder aangegeven haar uitzendingen in de regio Eindhoven te staken. De radiozender heeft een productieovereenkomst gesloten met Radio JND. Radio JND kan middels deze overeenkomst gaan uitzenden via de FM in de regio Eindhoven op 93,2 MHz.

Proefuitzendingen

Officieel zou Radio JND pas per 1 mei starten met de uitzendingen maar per vandaag zijn de uitzendingen al te horen in de regio Eindhoven via de 93,2 MHz. Radio JND zond sinds vorig jaar al uit via de digitale ether op kanaal 9C in een deel van Noord-Brabant. De radiozender maakt hiervoor gebruik van capaciteit van de commerciële netwerkaanbieder MTVNL.

DAB+

Door de overeenkomst met Radio Decibel is Radio JND naast de FM nu ook te horen in Noord-Brabant en Limburg via het DAB+-netwerk van regionale zenders op kanaal 7A. De verwachting is dat de radiozender ook te horen zal zijn via kanaal 9D in West-Brabant en Zeeland. Tot op heden was via dit kanaal ook Radio Decibel editie Brabant te horen. Inmiddels zijn deze uitzendingen gestaakt.

Feest

Naast verspreiding via FM en DAB+ is de radiozender wereldwijd te horen via Internet. Radio JND viert de uitbreiding van haar uitzendgebied op 13 mei met een groot feest in Eindhoven. De radiozender viert daarnaast tijdens dit feest haar één-jarig bestaan.

Sociale media:

https://www.facebook.com/radiojnd/posts/1108042909300575:0