Radio JND vervangt Radio Decibel in de regio Eindhoven

Vanaf 1 mei is Radio JND in de regio Eindhoven te horen via de etherfrequentie 93,2 MHz. Momenteel is Radio Decibel nog te horen op deze frequentie.

Einde Decibel in Eindhoven

Radio Decibel stopt met haar uitzenden in de regio Eindhoven per 1 mei. Naast de verspreiding van de radiozender via de FM zullen ook de uitzendingen van Radio Decibel Eindhoven via DAB+ in Zuid en Zuidoost Nederland worden gestaakt via kanaal 7A.

Radio JND

De FM-frequentie van Radio Decibel in Eindhoven zal per 1 mei worden voorzien van de programma’s van de regionale commerciële radiozender Radio JND. Deze radiozender zendt momenteel al uit via DAB+ in Noord-Brabant (kanaal 9C) en Internet. Naast verspreiding via FM zal de zender ook te horen zijn in Noord-Brabant en Limburg via kanaal 7A op DAB+. Het is namelijk verplicht om naast uitzendingen via de FM ook via de digitale ether te horen te zijn.

Feest

Radio JND viert de uitbreiding van haar uitzendgebied op 13 mei met een groot feest in Eindhoven. De radiozender viert daarnaast tijdens dit feest haar één-jarig bestaan.

Regionaliteitseisen

Het is onduidelijk waar Radio Decibel stopt met haar uitzendingen in de regio Eindhoven. Mogelijk zijn de regionaliteiseisen die gelden voor regionale commerciële FM-frequenties de oorzaak van het stoppen van de uitzendingen. Per 1 september van het vorig jaar controleert het Agentschap Telecom strenger op deze eisen.

De frequentie 93,2 MHz van Radio Decibel maakt onderdeel uit van kavel B23. Dit kavel bestaat naast deze frequentie ook uit de 93,6 MHz in Eindhoven. Hierop is RADIONL te horen. Voor het kavel B23 geldt een regionaliteitseis van 30 procent. RADIONL blijft overigens gewoon uitzenden via de 93,6 MHz.

Sociale media:

https://www.facebook.com/radiojnd/posts/1082585648512968:0