Radio Mexico Den Bosch hervat uitzendingen via DAB+

De commerciële radiozender Radio Mexico Den Bosch heeft haar uitzendingen via de digitale ether (DAB+) weer hervat. Eind oktober werden de uitzendingen gestopt maar sinds maandag is de radiozender weer te horen via DAB+ in het zuiden van Nederland.

Per direct terug

“Radio Mexico Fm is per direct terug via DAB+. We gaan tot nader bericht voorlopig alleen Non-Stop programma’s uitzenden maar daar hopen we ook weer verandering in te kunnen brengen.”,aldus de radiozender. De radiozender is in zuid Nederland weer te ontvangen via DAB+ op kanaal 9C.

DAB+

Eind oktober kwam er na een aantal maanden te hebben uitgezonden via DAB+ een einde aan de uitzendingen via de digitale ether. “Radio Mexico heeft moeten besluiten om zelf de uitzendingen te staken omdat de kosten te hoog zijn in vergelijking met de inkomsten. Wij betreuren dit besluit ten zeerste maar het is onverantwoord om op deze manier door te gaan.”,aldus de radiozender toen. Inmiddels zijn de uitzendingen via de digitale ether weer opgestart.

MTVNL

Radio Mexico Den Bosch maakt gebruik van DAB+ capaciteit van de commerciële aanbieder MTVNL. Via kanaal 9C is het signaal via de digitale ether sinds juni van dit jaar te beluisteren in delen van Zuid-Nederland. Hierbij wordt gebruik gemaakt van steunzenders in Eindhoven en Loon op Zand. Momenteel is via kanaal 9C naast Radio Mexico ook nog Radio JND te beluisteren.

Radio Mexico Den Bosch

Radio Mexico was vroeger een etherpiraat in de regio Den Bosch. Vanaf 2006 heeft de radiozender enige tijd legaal uitgezonden via een gehuurde etherfrequentie in de regio Den Bosch. In 2010 werden deze uitzendingen gestopt. Het muziekaanbod van de zender bestaat uit oude en nieuwe volkshits, voornamelijk Nederlandstalig. Daarnaast komen ook minder bekende Nederlandstalige volksnummers aan bod, vaak van Noord-Brabantse artiesten. De radiozender is naast de digitale ether ook te beluisteren via Internet.

Tweets:

https://twitter.com/infomexicofm/status/795902484996911104

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.