Radio Paradijs weer te beluisteren via de middengolf

Radio Paradijs is weer te beluisteren via de middengolf. In samenwerking met de radiozender Antenne Domstad is Radio Paradijs weer te beluisteren via 1584 kHz in een groot deel van de provincie Utrecht.

Uit de lucht

De radiozender moest op 1 september 2017 haar uitzendingen via de middengolf en daaraan gekoppelde capaciteit in de digitale ether (DAB+) staken omdat de uitzendvergunning niet werd verlengd door(destijds) het Ministerie van Economische Zaken.

Geen robuust digitaliseringsplan

Reden voor het niet verlengen van de vergunningen per september 2017 is het “minder robuuste” digitaliseringsplan dat de radiozender destijds heeft aangeleverd. Het bedrijf zou volgens het ministerie niet bereid zijn geweest om te investeren in digitale radio via de ether (DAB+).

Laagvermogen

De vrijgekomen frequenties van Quality Radio BV, het bedrijf achter Radio Paradijs, zijn door Agentschap Telecom ingezet voor laagvermogen uitzendvergunningen. Het gaat om de frequenties 1224 kHz, 1332 kHz en 1584 kHz.

Antenne Domstad

De 1584 kHz in de regio Utrecht werd vergeven aan radiozender Antenne Domstad. Deze radiozender heeft de afgelopen periode een aantal proefuitzendingen via deze frequentie uitgevoerd. Antenne Domstad blijft te beluisteren via Internet.

Radio Paradijs

Sinds vandaag is via de frequentie 1584 kHz in een groot deel van de provincie Utrecht weer Radio Paradijs te horen. De uitzendingen worden mogelijk gemaakt door Antenne Domstad aldus diverse aankondigingen op de radiozender. Wereldwijd is Radio Paradijs te beluisteren via Internet.

Quality Radio BV beschikt zelf ook nog over twee laagvermogen middengolffrequenties in de regio Utrecht. Het gaat om de 828 kHz en 1485 kHz. De radiozender maakt echter geen gebruik van deze frequenties.