Radio Paradijs staakt uitzendingen via middengolf en DAB+

Radio Paradijs heeft vanavond haar uitzendingen via de middengolf en DAB+ gestaakt. Het bedrijf achter de radiozender, Quality RTV, heeft geen nieuwe zendvergunning gekregen van het Ministerie van Economische Zaken. De radiozender zal in de toekomst wellicht terugkeren op de middengolf en Internet.

Frequenties

Quality Radio zond tot vanavond uit via drie middengolffrequenties in midden Nederland (1224 kHz, 1332 kHz en 1584 kHz) en in was in de gehele Randstad via DAB+ te horen (kanaal 8A).

Digitale ontwikkeling

Reden voor het niet verlengen van de vergunningen per september 2017 is het “minder robuuste” digitaliseringsplan dat de radiozender heeft aangeleverd. Het bedrijf zou niet bereid zijn geweest om te investeren in digitale radio via de ether (DAB+) volgens het ministerie van Economische Zaken.

LPAM

De middengolffrequenties frequenties van Radio Paradijs zullen per 1 september worden ingezet voor kleinvermogen middengolfzenders (LPAM). De DAB+-capaciteit in het regionale DAB+-kavel in de Randstad op kanaal 8A wordt door veranderende regelgeving ingezet voor andere regionale commerciële radiozenders uit deze regio.

Quality RTV zelf heeft ook twee van dergelijke laagvermogen vergunningen verkregen van Agentschap Telecom. De radiozender mag in Utrecht gaan uitzenden via 828 kHz (50 Watt) en 1485 kHz (1 watt). De uitzendingen van Radio Paradijs via Internet worden binnenkort weer gestart aldus Ruud Poeze vanavond in de laatste reguliere uitzenduren.

Fresh FM

Naast Quality RTV heeft ook Fresh FM geen verlenging verkregen van haar uitzendvergunning. Volgens Agentschap Telecom voldoet Fresh FM niet aan de vergunningsvoorwaarden. Fresh had nog een kort geding aangespannen tegen de maatregel van het agentschap maar werd door de rechter in het ongelijk gesteld.