Radio Royaal van start op FM en DAB+ in de Randstad

Radio Royaal is vanaf vandaag, vrijdag 1 februari,in de ether te horen in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Radio Decibel is per vandaag uit de ether verdwenen.

Programmering

Op Radio Royaal zullen programma’s te horen zijn van onder andere Rick Waltmann, Stefan Brau en Barry Brand. Ook in het weekend zijn er gepresenteerde programma’s te horen.

Frequenties

De nieuwe radiozender is vanaf vandaag in Noord-Holland te ontvangen via 98.0 MHz en 98.3 MHz te ontvangen. In Zuid-Holland is de radiozender te beluisteren via 97.6 MHz en 98.0 MHz (stad Den Haag) en in Utrecht via 97.3 MHz. Ook is de radiozender te ontvangen via DAB+ in de Randstad (kanaal 8A). Wereldwijd is de radiozender te beluisteren via Internet.

Wijzigingen

Door de komst van Radio Royaal zullen er een aantal wijzigen doorgevoerd worden op FM in de Randstad. Radio Decibel is straks alleen nog online te beluisteren en via het digitale radiopakket van Ziggo (kanaal 818).

RADIONL

RADIONL verdwijnt door de komst van Radio Royaal van de 97.6 MHz in Zuid-Holland en de steunzender in Den Haag op 98.0 MHz. Vanaf 1 februari is RADIONL te beluisteren via 99.4 MHz en 99.6 MHz. Op deze frequenties was tot op heden Radio Decibel te horen.

Niet de eerste keer

Radio Royaal was ook eerder in de Zuid-Hollandse ether te horen maar de radiozender trok op 1 januari 2016 de stekker eruit en ging verder als 8FM. Ook de uitzendingen van 8FM zijn inmiddels weer gestaakt in Zuid-Holland.