Radio-uitzendingen vanuit Museum De Koperen Knop tijdens radio-expositie

Vandaag, zaterdag 4 februari, houdt de VERON diverse demonstraties van zendactiviteit in museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. De uitzendingen vallen samen met een expositie over radio’s onder de titel: ‘De Radio – van crisis tot welvaart’. Deze expositie die tot en met 25 maar is te zien gaat over historische radio’s en de ontwikkeling van de eerste live-contacten met de rest van Nederland en ver daarbuiten.

Veel radio’s te zien

Op de expositie zijn tal van historische radio’s te zien, die nostalgische gevoelens losmaken bij de bezoekers. De geëxposeerde radio’s zijn van Peter Versluis uit Tienhoven.

Versluis verzamelt al zestig jaar radio’s en bezit inmiddels meer dan 700 exemplaren. Op zaterdag 25 februari 2017 organiseert hij een speciale reparatie-dag oude radio’s in De Koperen Knop; iedereen is dan van 11.00 tot 17.00 uur welkom om zijn radio te laten repareren.

VERON

Aan de expositie wordt ook meegewerkt door onze afdeling. De VERON afdeling Dordrecht levert een bijdrage aan de expositie met een tijdbeeld van het ontstaan van de radio tot de huidige tijd.

De amateurs waren de grondleggers voor de latere radio en zijn nog steeds actief met het leggen van wereldwijde radioverbindingen. Tijdens deze expositie zullen wat oude amateurzenders te zien zijn en andere voorwerpen die met het ontstaan en ontwikkeling van radio te maken hebben.

Uitzendingen

Op zaterdag 4 februari 2017 en zaterdag 18 maart 2017, beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur, verzorgt de VERON demonstraties van zendactiviteiten in het museum.

Meer informatie over expositie is te vinden op de website van Museum De Koperen Knop.

Audio:

Interview met Peter Versluis in Medialand / Studio Alphen

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-peter-versluis-over-zijn-radioverzameling