Radio Veronica: “Geschrapte online radiozenders versterkten merk niet”

Radio Veronica heeft drie online radiozender geschrapt omdat deze radiozenders het hoofdmerk niet zouden versterken of uitbouwen. Dit bericht woordvoerder Gitta van der Spek van de radiozender tegenover deze website.

Uitzendingen gestaakt

Vorige week maakte deze website bekend Radio Veronica de uitzendingen van drie online radiozenders had gestaakt: Comedy Radio, Flower Power Radio en Veronica Drive in Show. De radiozenders waren exclusief te beluisteren via Internet.

Merk versterken

Na vragen van de redactie van deze website op het verdwijnen van de genoemde online radiozenders reageert woordvoerder Gitta van der Spek van de radiozender als volgt: “Radio Veronica is van start gegaan met een nieuwe programmering met de beste pop en rock hits. Ook de online stations zijn daarin meegenomen, aangezien die het hoofdmerk moeten versterken of uitbouwen. De genoemde stations voldoen niet aan het criterium en daarom is besloten ze voor nu te stoppen.

“Nieuwe zenders sluiten we niet uit”

Van der Spek sluit overigens niet uit dat er binnenkort nieuwe online radiozenders worden gestart die het hoofdmerk wel “versterken of uitbouwen”. “Radio Veronica gelooft in de digitale toekomst van het medium en daarom wordt niet uitgesloten dat er op termijn nieuwe online stations worden toegevoegd.”, aldus Van der Spek.

Newco

Radio Veronica is sinds 1 oktober van vorig jaar onderdeel van Radio Newco. Newco is de nieuwe zendergroep waar Talpa Holding de controle van heeft en die nog een nieuwe naam zal verkrijgen. Deze nieuwe naam wordt waarschijnlijk komende week bekend.

Uitzendingen

Momenteel zendt Radio Veronica via Internet nog de themazenders Top 1000 Allertijden, Rockradio, Hitradio, 80’s Hits, 90’s Hits en Wave Radio te beluisteren. Daarnaast kan via de website van de radiozender nog geluisterd worden naar 192 Radio en Baars Classic Rock. Een overzicht van de livestreams van Radio Veronica vind je hier.

De radiozender zelf is naast Internet ook te beluisteren via onder andere de FM, DAB+ en alle (digitale) radiopakketten.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.