Radio509 ziet voorlopig af van doorgifte via Ziggo

Radio509 zal voorlopig niet te horen te zijn via het digitale radiopakket van Ziggo. De kosten voor de doorgifte wegen volgens de radiozender niet op tegen de opbrengsten.

Radio 509

Radio509 is een onafhankelijk internetradiostation dat in 2009 met haar uitzendingen van start ging. De programma’s van Radio509 worden gemaakt door mensen met een visuele beperking. De radiozender wordt ondersteunt door de Stichting ‘Vrienden van Radio509’ Amsterdam.

KPN

De radiozender is naast haar uitzendingen via Internet ook te horen via een aantal digitale radiopakketten. De radiozender wordt onder andere doorgegeven via de digitale radiopakketten van KPN (Interactieve Televisie), Tele2, Xs4All en BrabantNet.

Uitbreiding

In september kwam Ziggo met de aankondiging dat Radio 509 vanaf oktober ook te horen zou zijn via het digitale radiopakket van de kabelaar echter zijn deze uitzendingen tot op heden niet gestart. De uitzendingen zijn volgens Ziggo nog niet gestart omdat de radiozender haar vergunningen nog niet op orde zou hebben.

Commissariaat voor de Media

Radio509 geeft aan dat de doorgifte via het digitale radiopakket van Ziggo voorlopig ook niet gaat plaatsvinden. “Ziggo wil ons doorgeven, met als voorwaarde dat we een overeenkomst sluiten met het Commissariaat voor de Media. Dit commissariaat vraagt echter voor zo’n overeenkomst astronomische bedragen. Zoveel geld dat de exploitatie van Radio509 op termijn onmogelijk wordt.“, aldus een woordvoerder tegenover deze website.

Radio509 blijft voorlopig wel te beluisteren via bovengenoemde digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet. Ook Pinguin Radio heeft tegenover deze website aangegeven voorlopig af te zien van doorgifte via het digitale radiopakket van Ziggo.